• Activiteiten

Er wordt hier hard gewerkt aan "verborgen" talenten.

Beste allen,

Wat leuk dat jullie de foto's van de Doeners bekijken. 
 
Het is een nieuw klasje op de Sint Janschool waar er hard gewerkt wordt aan "verborgen" talenten.
De Doeners  zijn leerlingen die vooral leren door te doen en het geleerde uit de klas in de praktijk brengen om het eigen te maken. We werken in blokken en het eerste blok Techniek hebben we net succesvol afgerond. 

Alle leerlingen hebben een eigen koffer van hout gemaakt.  Hier kunnen ze van alles instoppen wat na het einde van het schooljaar laat zien wat ze allemaal geleerd en meegmaakt hebben. Techniek was niet bij iedereen favoriet, maar ze hebben ervaring opgedaan met boren, zagen, timmeren, meten etc.
 Ze leerden om door te zetten en om er voor te gaan ook al lijkt het je in eerste intantie niet heel leuk. 
Ook hebben we het gehad over je eigen talenten en talenten herkennen bij je klasgenootjes.
 
Doen4.jpgDoen5.jpgDoen3.jpg
 
Bij elk blok bezoeken we een school en een ondernemer die past bij ons thema en dat was in dit geval het Mundus College en fietsenwinkel Bicicare. De leerlingen werden hartelijk ontvangen op Mundus en gingen een eigen mobielhouder maken in een echt technieklokaal. Daarna kregen ze een rondleiding van een oud- Sint Jan leerling. Terug op school lieten De Doeners vol trots hun eigen gemaakte mobielhouder aan de klas zien. 
Doen6.jpgDoen8.jpgDoen9.jpg
 
Bij Bicicare kregen ze een kijkje in de wereld van het ondernemerschap. In dit geval een fietsenwinkel. 
Leerlingen hebben geleerd om een band te plakken en wat er allemaal bij komt kijken om een eigen winkel te runnen. Vantevoren  hadden ze al een heleboel vragen opgesteld die ze graag wilden stellen.
 
Doen10.jpgDoen11.jpgDoen13.jpg
 
Na de herfstvakantie beginnen we met het blok Koken en bakken. De doeners kunnen haast niet wachten....