• Activiteiten

Wat een leuke en leerzame verhalen allemaal!!

​In groep 4a hebben de ouders ons de afgelopen dagen meegenomen naar heel veel verschillende landen. 

Zo heeft Maritza (moeder van Lef) ons meegenomen naar Zeeland. Wat leerden wat een dialect is en het mooie was dat wij haar goed konden verstaan. Wat naar voor al die mensen die de watersnoodram van 1953 hebben moeten meekmaken. Het Deltaplan zorgt niet alleen ervoor dat het water niet naar binnen stroomt maar zorgt ook goed voor de natuur. 

 

 

En met Nieske en Jakob zijn we naar Denemarken geweest. We leerden in het Deens "Hallo", zeggen. Wat een gezellige manier om kerst te vieren: hand in hand om de kerstboom dansen en daarna cadeautjes openmaken. 

 

boze oog.jfifMet Hatiche en Aylin zijn wij naar de zonovergoten Turkeye geweest. Wat een mooi land met veel stranden en mooie plekken. We hebben geleerd dat mensen in Turkeye een bijgeloof hebben. Zij geloven dat als andere mensen erg jaloers zijn op jou dan krijg je het boze oog. Dat brengt dus ongeluk. Om dat allemaal te voorkomen hebben ze een soort medallion bij zich die hun geluk brengt. 

Bij een trouwfeest worden de handen van de bruid mooi versierd met henna!

schipperskind.jpg

 

Renske en Vlinder vertelden ons hoe het is om als een schipperskind op te groeien in Nederland. 

 

 

Polen 2.jpg

Van Marema en Julia hebben wij wat meer geleerd over Polen. Aan het eind mochten wij een Pools lekkernijtje proeven (appel pannenkoeken). 

Polen 1.jpg 

 

hmmmmm lekker!

 

thumbnail_20191010_084035.jpg

Van Reza en haar moeder leerden we over de lekkere kruiden die uit Indonesie zijn geimporteerd naar Nederland zoals kaneel, laos en djintan. Ze vertelden ons over de lekkere gerechten die ze daar maken zoals Saoto ajam en Nasi. We kregen watertanden van al dat lekkers!

thumbnail_20191010_085029.jpg

 

We hebben veel geleerd en hebben ontzettend genoten van alle verhalen.

Lieve ouders, bedankt voor alle leuke verhalen!

Groetjes van groep 4a