Op de St. Janschool heeft Kunst en Cultuur een belangrijke plaats in het schoolprogramma. Doelstelling is om alle leerlingen in contact te brengen met verschillende vormen van kunst en cultureel erfgoed.

We werken samen met jeugdtheater de Krakeling en nemen jaarlijks deel aan hun Theaterproject. Er is aandacht voor de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen. We bezoeken diverse musea en het Concertgebouw. We hebben onze eigen galerie en Podium St.Jan, waarop de kinderen zich iedere 6 weken presenteren aan elkaar en aan hun ouders.

Een actieve Kunst en Cultuurcommissie, bestaande uit een groep ouders bedenkt, in overleg met de directie, sinds 2004 jaarlijks een kunstproject voor de hele school. Ieder jaar wordt gekozen voor een andere kunstdiscipline. Zo ontstaan projecten als “De Kinderkunstroute (2005)”, “Zomercarnaval (2007)”, “Gebouw(d) in West (2010)”, “Jonge Meesters(2012)”, “Taaltovenaars & Beeldacrobaten(2013)”, “Door de ogen van Leonardo(2014)”.

Zie ook:

Sinds 2012 sluiten we de schoolbrede kunstprojecten af door de school voor 3 dagen om te toveren tot ons eigen St.Jankinderkunstmuseum. Alle werkjes worden dan trots getoond aan ouders, familie en de buurt. Het St.Jankinderkunstmuseum heeft zijn eigen weblog. 

 

Bezoek het St.Jankinderkunstmuseum